Прес-центр11 травня 2019, 12:05

10 травня у райдержадміністрації під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури відбулось засідання спостережної комісії

На захід була запрошена начальник Кремінського районного відділу філії Центру пробації в Луганській області, підполковник внутрішньої служби Тетяна Костоглод. 
Наразі Кремінським районним відділом з питань пробації виконуються заходи відповідно до Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк, затвердженого наказом Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 № 947/5/467/609/280.
Відповідно до Порядку, уповноважений орган з питань пробації за зверненням установи виконання покарань (слідчого ізолятора) вживає заходів щодо залучення спостережних комісій, суб’єктів соціального патронажу тощо до процесу підготовки засуджених до звільнення, зокрема, участі у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи.
За повідомленням адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора) через державні органи та органи місцевого самоврядування уповноважений орган з питань пробації сприяє засудженим, які готуються до звільнення, у:
- визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення;
- працевлаштуванні працездатних осіб працездатного віку;
- влаштуванні до спеціалізованої установи для звільнених осіб, іншої установи (закладу) соціальної підтримки (догляду), закладу для бездомних осіб), закладів соціального обслуговування;
- наданні соціальних послуг;
- госпіталізації до закладів охорони здоров’я;
- вирішенні інших проблемних питань.
З метою сприяння у вирішенні зазначених питань уповноважений орган з питань пробації:
1) має право проводити бесіди із засудженими, які готуються до звільнення, та ознайомлюватись з матеріалами їх особових справ;
2) надсилає повідомлення та запити до суб'єктів соціального патронажу щодо надання засудженому послуг з трудового і побутового влаштування за обраним ним місцем проживання.
Починаючи з 3 квітня 2018 року, протягом 2018 року з установ виконання покарань надійшло 13 таких звернень. У поточному році їх 10.