Прес-центр13 грудня 2017, 10:12

12 грудня проведено 70 – те засідання районної комісії з питань призначення або відновлення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Кожного тижня в райдержадміністрації проходять засідання комісії, утвореної розпорядженням голови Кремінської РДА у відповідності до постанови КМУ від 8 червня 2016 р. №365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам». Цим нормативним документом затверджено Порядок призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО та Порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат особам цієї категорії за місцем їх фактичного проживання/перебування.
12 грудня відбулось вже 70 – те засідання районної комісії. Цього разу на ньому було розглянуто 167 актів обстеження матеріально-побутових умов сімей ВПО. На підставі актів, підготовлених фахівцями управління соціального захисту населення, а також інформації, отриманої від різних органів, в т. ч. Держприкордонслужби України, 159 – ти особам призначено чи відновлено соціальні виплати.
Наразі кількість осіб зі статусом ВПО, які знаходяться на обліку в управління соціального захисту Кремінської РДА, становить 21416 чоловік, в т. ч. 17912 пенсіонерів, 424 – з обмеженими фізичними можливостями, 790 дітей.