Прес-центр14 березня 2019, 09:03

12 та 13 березня у Кремінній відбувся районний флеш-семінар для вчителів фізкультури району та студентів інституту фізкультури ЛНУ ім. Т. Шевченка.

Семінар складався з двох частин: обговорення питання про шляхи підвищення мотивації учнів до занять фізичною культурою та особливості підготовки до Всеукраїнських заходів «COOL GAMES», а також презентація досвіду роботи вчителя фізичної культури Ніни Бєлої – відкритий фізкультурно-оздоровчий захід «Круті ігри малечі».
Ніна Бєлая - вчитель вищої категорії, учасниця Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу.
Семінар розпочався дружньою руханкою, яку запропонували учні школи для всіх присутніх. Прості фізичні вправи підняли настрій та тонус всім учасникам заходу. Присутніх вітали в. о. начальника відділу освіти Людмила Горбачова, завідувач сектору молоді та спорту Олександр Кузьменко та директор міської школи № 2 Микола Новицький. 
Вчителі фізичної культури Ніна Бєлая, Віктор Бобровський та Олексій Карпенко поділилися досвідом роботи на уроках фізичної культури та організації позакласної роботи.
Але більше уваги було приділено практичній частині флеш-семінару, а саме організації та проведенні перших змагань «Круті ігри малечі». Цей захід організовано для учнів, їх батьків, бабусь та дідусів учнів 1-х та 2-х класів міської школи № 2. У спортивній залі ЛОФЦ «Олімп» всі вони змагалися у естафетах, які у 2018 році запропонувало для врахування у роботі Міністерство освіти та науки України. 
Перед змаганнями слова підтримки для юних спортсменів лунали від учасниці олімпійських ігор Ніни Моргунової-Бєлої, триразової олімпійської чемпіонки Ольги Бризгіної та голови Луганського відділення НОК України Віктора Острєцова. 
Учасники змагань брали участь у естафетах із величезним задоволенням і до останнього не можна було визначити переможців. Суддівській колегії було складно визначити переможців, адже у одному класі сильніші хлопчики, у іншому – дівчата, а батьки - змагалися на рівних.
Але все ж таки за підсумками проведених15-ти естафет серед команд 1-х класів перемогу з рахунком 23:22 здобула команда 1-А класу (класний керівник С. Перекотій), а серед учнів та батьків 2-х класів найспритнішою стала команда 2-А класу (класний керівник О. Задорожня).
Команди переможниці та команди- призери були нагороджені грамотами сектору молоді та спорту Кремінської райдержадміністрації, дипломами районної організації «Спорт для всіх» і особистими призами від Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету. Команди 2-х класів отримали волейбольні та футбольні м’ячі від райдержадміністрації, а наймолодші учасники, команди 1-х класів - волейбольні та футбольні м’ячі від Луганського відділення НОК України.
Організатор «Крутих ігор малечі» Ніна Бєлая була нагороджена грамотою сектору молоді та спорту Кремінської райдержадміністрації та районної організації «Спорт для всіх».
Учасники семінару, діти та батьки, вчителі та студенти отримали задоволення та чудовий приклад застосування ігрового методу під час уроків фізкультури та фізкультурно-оздоровчих заходів. Віримо, що «Круті ігри малечі» будуть крокувати закладами освіти району.

За інформацією завідувача сектору молоді та спорту Олександра Кузьменка та директора КУ КРЦ «Спорт для всіх» Дмитра Шевцова