Прес-центр19 квітня 2019, 11:04

17 квітня у районному будинку культури пройшов обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості «Луганщина - світанок України".

Конкурс проводиться з метою розвитку, збереження та популяризації української народної культури, збереження самобутності українського народу, його національної спадщини, розвитку аматорського та декоративно-ужиткового мистецтва, культурного потенціалу міст та районів Луганської області, поліпшення взаємодії закладів культури з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Він є підведенням підсумків роботи творчих самодіяльних колективів міст та районів Луганської області за два роки.
Творчий звіт, який представили 14 народних, 2 зразкових колективи району та інструментальний ансамбль районної дитячої музичної школи оцінювало журі у складі начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліни Адамчук, директора обласного центру народної творчості Ірини Дячук, художнього керівника обласного академічного українського музично-драматичного театру, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Московченка, заступника директора з навчально-виховної роботи Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв ім. Сергія Прокоф’єва Наталії Сінченко, хореографа-постановника обласного академічного українського музично-драматичного театру Ірини Сєрєкової, викладача акторської майстерності, культури мови та сценічної підготовки Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва Олександра Бірюстюкова, керівника обласного народного клубу «Золоте руно» обласного центру народної творчості Наталії Стрєльцової.
Яскраве та феєричне дійство відбулось на сцені районного будинку культури і це відзначило журі конкурсу. Схвальні відгуки отримав кожен колектив, який виходив на сцену і під час короткого виступу продемонстрували високий рівень виконавської майстерності, сценічної культури та гарні костюми.
Окрім цього, в рамках конкурсу було презентовано фотовиставку районного краєзнавчого музею, яка розповідала про минуле та сьогодення Кремінщини, а також книжково-ілюстративну виставку «Кремінщина край талантів та можливостей», яка розкриває творчий потенціал місцевих письменників, композиторів, поетів. Виставка викликала неабиякий інтерес у гостей та мешканців міста. 
Вразила присутніх і виставка робіт учнів дитячої художньої школи, яка була представлена кращими роботами юних художників. 
Експозиція виставки майстрів декоративно прикладного мистецтва - учасників творчого об’єднання «Скарбниця талантів» складалася зі зразків традиційного та сучасного народного мистецтва, виконаних в різних напрямках та техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва - інтер’єрний живопис, модульне орігамі, канзаші, різьблення по дереву, в’язані іграшки, вишивка, фелтінг, бісероплетіння, лозоплетіння, вишивка бісером, мініатюрні скульптури з глини, випікання і розпис пряників, миловаріння, художнє фото, каркасна текстильна лялька, скрапбукінг, лялька – мотанка та інше. 
Висловили своє захоплення від концерту і керівники району – голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко.
Начальник відділу культури Інна Боярська щиро подякувала учасникам колективів за їх талант, роботу, відданість обраній справі, а глядачам – за гучні оплески.