Прес-центр17 липня 2019, 16:07

17 липня в райдержадміністрації пройшла зустріч голови Кремінської РДА Наталі Чехути із керівниками релігійних організацій різного конфесійного підпорядкування.

Голова районної держадміністрації розповіла про зміни, які відбулись протягом останнього часу у районі у сфері розвитку медицини, освіти, культури, спорту, житлово – комунального господарства. Прокоментувала ситуацію із дорогами, що проходять по території Кремінського району. Характеризуючи стан суспільно – релігійних відносин, Наталя Чехута висловила сподівання, що вони і надалі залишаться виваженими та позбавленими проявів міжконфесійних конфліктів. 
Зміни на краще у районі відмітили і присутні учасники зустрічі, а також розповіли про поточну діяльність та плани на майбутнє. Кожна релігійна організація має напрацювання в сфері соціального служіння – власними силами, через благодійні фонди гуманітарної допомоги або спільно із центрами, яким вони підпорядковуються. Позитивним результатом, на думку присутніх, є те, що районні громадські заходи проходять із запрошенням духовентства і служителів різних церков. 
Наразі в кожного є усвідомлення того, що першим і головним акцентом спільної роботи органів влади, громадського сектора і церков повинно бути виховання населення, консолідація громадян і жодних поділів в залежності від політичних чи релігійних уподобань.