Прес-центр18 вересня 2020, 09:09

17 вересня в райдержадміністрації відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради

17 вересня в райдержадміністрації відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при відділі житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та цивільного захисту.  

На засіданні  розглядались розроблені проекти містобудівної документації, а саме:  три детальних плани територій по місту  Кремінна і два плани зонування села Кудряшівка і села Півнево Кудряшівської сільської ради.  

Зокрема, міською радою та ЛОФЦ «Олімп» було представлено Детальний план території для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту  площею 2 га для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту.

Згідно статті 20 Закону України  про регулювання містобудівної діяльності, для професійного обговорення проектних рішень у сфері містобудування центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування, уповноважені органи містобудування та архітектури можуть утворювати архітектурно-містобудівні ради як дорадчі органи, що діють на громадських засадах.

Результати розгляду проектів містобудівної документації архітектурно-містобудівною радою враховуються під час подальшого доопрацювання та затвердження таких проектів.