Прес-центр19 cічня 2018, 08:01

18 січня на базі Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді пройшло засідання «круглого» столу на тему: «Протидія та профілактика домашнього насильства».

В обговоренні, яке пройшло під керівництвом начальника управління соціального захисту населення Кремінської РДА Юлії Коротич, взяли участь представники від цілої низки установ та громадськість. Серед них - директор Луганського обласного центру соціально психологічної допомоги Юрій Єременко, фахівці Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти служби у справах дітей РДА, Кремінського бюро правової допомоги Сєверодонецького МЦЗ з надання БВПД, мобільної бригади протидії гендерно зумовленого насильства, а також представники громадської організації «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада». 
В рамках заходу розглянуті питання практичного застосування норм Закону України № 2229-VIII від 07.12.2017р. «Про запобігання та протидію домашньому насильству», механізм взаємодії служб та структур, що працюють у напрямку протидії домашнього насильства та залучення громадськості до актуалізації проблеми домашнього насильства у локальних громадах.
Як відомо, нещодавно Президентом Петром Порошенком був підписаний Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Документом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьбі з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, створення та забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та інше.