Прес-центр19 травня 2017, 09:05

18 травня в музичній школі відбулась творча зустріч з делегатами Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…»

Під час зустрічі діяла тематична книжкова виставка та виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва і учнів дитячої художньої школи. 
Окрім почесних гостей, які перед зустріччю відвідали літературні читання у школі – гімназії, центральній районній бібліотеці, обласному ліцеї-інтернаті «Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії», на захід завітали керівники району, творча еліта Кремінщини – працівники культури, поети, композитори та учнівська молодь. 
Під час заходу виступали не тільки делегати свята, але й представники поетичної школи «Білі ластів’ята Кремінщини», яку започаткувала Ганна Гайворонська. 
Свято супроводжувалось виступами викладачів та вихованців музичної школи, а також аматорів районного будинку культури. 
Наприкінці зустрічі голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко всім гостям вручили подарунки на згадку про Кремінщину. 
Цьогоріч Луганщина вдруге прийняла естафету у проведенні Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…». 
Вперше ця велика подія у мистецькому житті Луганщини відбулась у 1998 році, коли в місті Луганськ було встановлено пам’ятник видатному сину України Тарасу Григоровичу Шевченку, і саме біля нього на всю Україну прозвучав вірш кремінянки Ганни Гайваронської «Луганщина – світанок України».