Прес-центр20 грудня 2018, 13:12

19 грудня пройшло засідання громадської ради при райдержадміністрації, на порядку денному якого було винесено три питання.

19 грудня пройшло засідання громадської ради при райдержадміністрації, на порядку денному якого було винесено три питання. Участь у засіданні взяла заступник голови РДА Лариса Махура. 
Перше – це методи профілактики та боротьби з наркоманією, алкоголізмом та тютюнопалінням у молодіжному середовищі. 
З цієї проблематики висловлювали свою думку як члени громадської ради, так і представники служб і установ району - заступник головного лікаря КРТМО Павло Карпенко, методистметодкабінету відділу освіти РДА Наталя Богомолова, спеціаліст служби у справах дітей Світлана Скляр, представник Кремінського відділу Національної поліції Ярослав Талалаєв. До обговорення також запрошувались вихованці професійного ліцею та представники релігійних громад. 
Як зазначив Павло Карпенко, статистика по цим видам залежності є невтішною. Зокрема, "впевненим кроком" наркоманія увійшла і до сільських населених пунктів. На питання щодо головних причин виникнення цієї недуги у молодіжному середовищі, Павло Карпенко назвав банальний "інтерес". 
«Незважаючи на те, що є проблема виявлення людей, які вживають або розповсюджують наркотичні речовини, все ж таки за цей рік було відкрито 71 кримінальну справу. Однак, для більш результативної роботи поліція повинна активніше співпрацювати з громадою. На цей час ми впроваджуємо проект «Сусідська варта», який покликаний саме виявляти вищезазначену категорію населення» - сказав у своєму виступі представник Нацполіції Ярослав Талалаєв.
Громадською радою будуть узагальнені всі пропозиції учасників засідання та направлені до відповідних служб. 
Також члени громадської ради підбили підсумки виконання рішень громадської ради, які стосувались питань захисту безхатніх тварин та стану цивільного захисту у районі під час проведення АТО.