Прес-центр2 грудня 2019, 14:12

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект «Червона стрічка» (перевернуте «V») – це символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.
З метою формування у дітей і молоді знань про ВІЛ, вжиття заходів зі зниження ризику інфікування, на початку грудня традиційно проводиться багато інформаційних заходів. Так, нещодавно у Невській сільській громаді фахівець із соціальної роботи КРЦСССДМ та бібліотекар бібліотечної філії провели для місцевих школярів тематичну годину «СНІД - хто попереджений, той захищений!».
Учням розповіли цікаву та корисну інформацію про те, що потрібно знати, щоб вберегтися від ВІЛ, про таємниці вірусу імунодефіциту людини, шляхи та фактори передачі, правила уникнення ризику захворювання та як толерантно ставитись до людей, які живуть з ВІЛ.
Наприкінці заходу діти утворили коло з червоних стрічок, які символізують солідарність проти стигматизації людей з ВІЛ у суспільстві.
Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу, нажаль, продовжує залишатися актуальною як в Україні, так і в цілому світі, тому популяризації здорового способу життя, профілактиці СНІДу й приділяється така увага.