Прес-центр21 вересня 2018, 14:09

21 вересня відзначається Міжнародний день миру

Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. ООН використовує святкування Дня миру з метою залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.
В Україні День миру святкується з 2002 року, а чотири останніх роки він набув для українців нового забарвлення, оскільки в країні триває воєнний конфлікт. 
Наразі в районі проходять різноманітні за формою і змістом тематичні заходи. Так, бібліотекарі та користувачі районної бібліотеки для дітей приєдналися до Всеукраїнської акції до Міжнародного дня миру. На розгорнутому полотні в бібліотеці і на вулиці провели флеш-акцію " Мої роздуми про мир! ", де всі бажаючі змогли записати свої думки, що для них означає слово МИР, а всі перехожі отримували власноруч виготовлені листівки з побажаннями «Миру, щастя і добра».