Прес-центр23 жовтня 2017, 09:10

21 жовтня в місті пройшов культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну».

В програмі проведення було багато різноманітних заходів – кінне театральне дійство «Джигітовка», танцювальний флешмоб, фотовиставка «Рідний край», виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстер-класи, відкрита бібліотека, дитяча програма, кінопокази та інші локації. 
Під час церемонії урочистого відкриття фестивалю всіх присутніх привітали голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко. «Ми дуже раді вітати на Кремінщині таке грандіозне дійство. Ми щиро сподіваємось, що гості і ми самі отримаємо незабутні враження від фестивалю», - сказала Наталя Чехута. 
 За оцінками учасників фестивалю, найбільш видовищним дійством заходу стало кінне театральне дійство. На місцевій кінній базі за стадіоном «Олімп» присутні мали змогу побачити джигітовку, перегони, майстер-класи. Вистава була продемонстрована дітьми, які навчаються верховій їзді саме на цій базі. Господарі конюшні пригощали гостей смачним гарячим чаєм.
Ввечері всіх бажаючих пригощали українським бограчом, який приготували прямо на площі.
Завершився захід вечірнім концертом, де спочатку виступали аматори районного будинку культури, а тоді драйву додали кращі гурти зі всієї України.
Як відомо, у жовтні стартувала четверта хвиля Всеукраїнського фестивалю "З країни в Україну", який має важливу мету – розвивати та поширювати українську культуру. Впродовж місяця волонтери, музиканти та народні умільці будуть відкривати для жителів невеликих міст красу та унікальність рідної культури.
З 2015 року фестиваль, як програма з розвитку громадянського суспільства на Сході країни, отримав підтримку програми USAID UCBI - Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (Агенції міжнародного розвитку США USAID).