Прес-центр22 червня 2018, 11:06

22 червня Україна вшановує пам’ять жертв війни в Україні

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні відбувся мітинг з покладанням квітів до Меморіалу Слави.

У заході взяли участь керівництво району та міста, представники організацій, установ, районної організації ветеранів України та громадськість.

“Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга Світова війна. На фронтах цієї війни боролися з ворогом і 15 тисяч наших земляків. Імена всіх визволителів назвати не можна, однак ми вклоняємося їхньому подвигу, вони назавжди залишаться в історії рідного краю. Кожен раз в цей день, 22 червня, ми згадуємо тих, хто так і не повернувся з тієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. І, сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір” - зазначила у своєму виступі голова райдержадміністрації Наталя Чехута.

Наприкінці заходу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні та поклали квіти до Меморіалу Слави.