Прес-центр24 жовтня 2019, 11:10

23 жовтня фахівцями Центру було здійснено виїзд до Кудряшівської територіальної громади та проведено роз’яснювальну роботу серед мешканців села на тему: «Що таке патронатна сім’я і як стати патронатними вихователями?».

Два роки тому в Україні була розпочата реформа деінституціалізації” (ДІ). Процес ДІ розпочався затвердженням 9 серпня 2017 року урядом Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки і Плану реалізації її першого етапу.
Відповідно до Національної стратегії, вже у 2026 році дітей в інституціях має бути менше 0,5% від загальної кількості дитячого населення (зараз – 1,5%). А ті діти, хто за різних причин все ж залишаться в інституціях, а не в сім’ях – житимуть у невеликих установах в умовах, максимально наближених до сімейних (до 10 осіб в одному закладі).
Кремінським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ведеться активна робота, спрямована на вирішення питань деінституціалізації, а саме: влаштування дітей із інтернатних закладів в сімейні форми виховання.
23 жовтня фахівцями Центру було здійснено виїзд до Кудряшівської територіальної громади та проведено роз’яснювальну роботу серед мешканців села на тему: «Що таке патронатна сім’я і як стати патронатними вихователями?». В ході зустрічі обговорювалися можливості виховання дітей, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом із батьками.
Крім того, фахівці із соціальної роботи відвідали дитячий будинок сімейного типу та сім’ї групи «ризику».