Прес-центр25 жовтня 2019, 15:10

23 жовтня у райдержадміністрації пройшло засідання спостережної комісії за участі заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури.

Начальник Кремінського районного відділу «Центру пробації» в Луганській області Тетяна Костоглод повідомила членам комісії, що Кремінським районним відділом з питань пробації здійснюються виконання повноважень щодо проведення заходів з підготовки до звільнення засуджених осіб.
Уповноважений орган з питань пробації за зверненням установи виконання покарань (слідчого ізолятора) вживає заходів щодо залучення спостережних комісій, суб’єктів соціального патронажу тощо до процесу підготовки засуджених до звільнення, зокрема, участі у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи.
За повідомленням адміністрації слідчого ізолятора через державні органи та органи місцевого самоврядування уповноважений орган з питань пробації сприяє засудженим, які готуються до звільнення, у визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення; працевлаштуванні працездатних осіб працездатного віку, влаштуванні до спеціалізованої установи для звільнених осіб, іншої установи (закладу) соціальної підтримки (догляду), закладу для бездомних осіб), закладів соціального обслуговування, наданні соціальних послуг, госпіталізації до закладів охорони здоров’я, вирішенні інших проблемних питань.
Так, протягом 2019 року з установ виконання покарань надійшло 22 таких звернення. Майже всі вони стосувались визначення намірів щодо місця проживання після звільнення.
Також на засіданні комісії були розглянуті повідомлення про звільнення, що надійшли до спостережної комісії, та прийняті відповідні рішення про здійснення громадського контролю за звільненими громадянами.