Прес-центр27 грудня 2018, 15:12

26 грудня в райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному було два питання: щодо впорядкування обліку пожежних гідрантів в м. Кремінна та про запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням погодних умов та роботу аварійно-рятувальних служб, житлово-комунального підприємств під час новорічних свят.
Як було зазначено начальником Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Андрієм Павловим, за даними Українського гідрометеорологічного центру на більшій частині території України очікується погіршення погодних умов: сніг, місцями сильний сніг, хуртовини, пориви вітру будуть досягати 20 м/с, середня температура вночі від 4 — 10 ° морозу, вдень 0 - 6 ° морозу. Тому погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на автомобільних дорогах.
Задля запобігання виникнення надзвичайних ситуацій комісією було прийнято рід рішень. Серед них - рекомендації керівникам підприємств тепло-, водо-, електро-, газопостачання забезпечити повну готовність до реагування у разі виникнення аварій на об’єктах життєзабезпечення і відновлення електропостачання населених пунктів. Філії «Кремінський райавтодор», ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» рекомендовано організувати оперативне реагування та залучення необхідних сил і засобів для забезпечення проїзду транспорту на автомобільних дорогах та населених пунктах району та м. Кремінна.
Стосовно впорядкування обліку пожежних гідрантів в районному центрі, то на комісії було зазначено, що наразі оновлено перелік наявних справних, несправних та нових ПГ. Робота проведена у зв'язку з закінченням робіт згідно проекту “Реконструкція магістральних і розвідних водопровідних мереж міста Кремінна Луганської області”.