Прес-центр23 серпня 2019, 08:08

26 вересня 1991 року над будинком Кремінської районної ради вперше було піднято національний синьо – жовтий двоколор

26 вересня 1991 року над будинком Кремінської районної ради вперше було піднято національний синьо – жовтий двоколор. 
22 серпня, напередодні відзначення двох державних свят – Дня Державного Прапора України (23 серпня) та Дня Незалежності України (24 серпня), у Кремінському районному краєзнавчому музеї спільно із сектором інформаційно – аналітичної роботи райдержадміністрації був проведений тематичний захід. 
На зустріч зібрались учні та вчителі Кремінської школи-гімназії, волонтер зі США Террі Каррі, а також громадський активіст Володимир Сімейко. 
Присутні згадували історичні факти про один із символів України – Державний Прапор, про повагу і розуміння його значущості для кожного свідомого українця. 
Слід відзначити, що вперше на Сході України синьо-жовтий прапор з’явився саме у Кремінній. Активним учасником цієї події був Володимир Сімейко. Громадський активіст охоче ділився з аудиторією своїми спогадами. 
Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні ведеться боротьба із ворогом за свободу та незалежність нашої країни. І в цій боротьбі є втрати. Першим із кремінян, який загинув під час проведення АТО, став житель села Кудряшівка Кремінського району Олександр Горобинський. 
Присутні запалили свічку пам’яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Для кожної держави прапор – це обличчя країни. Під цим прапором зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці, працюють посольства України, його урочисто підіймають у дні слави та перемог наших олімпійців, а зараз під цим прапором наші бійці виборюють перемогу в ім’я свободи нашої української землі. 
Отже, організатори заходу привітали всіх зі святом, побажали любити свою Україну та пишатись її символами.