Прес-центр30 листопада 2018, 13:11

28 листопада в райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні були розглянуті декілька питань - щодо функціонування пунктів обігріву, розташованих на території району в осінньо -зимовий період 2018-2019 років, про затвердження переліку потенційно-небезпечних об'єктів, затвердження ступеню хімічної небезпеки району та результатів класифікації хімічно небезпечних об’єктів, про затвердження Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах району в осінньо-зимовий період та інше.
За результатами доповіді заступника голови комісії, начальника Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Андрія Павлова щодо функціонування пунктів обігріву комісіє прийнято низку рішень.Так, міському, селищному, сільським головам рекомендовано організувати функціонування пунктів обігріву на території громад при зниженні температури протягом трьох діб нижче - 8 °С.
Голові Червонопопівської, Новоастраханської сільських рад та головному лікарю КУ “Кремінський РЦПМСД” необхідно розглянути питання організації та функціонування пункту обігріву в цілодобовому режимі при зниженні температури протягом трьох діб нижче - 8 °С. Це пов'язано із проходженням через ці населені пункти дороги регіонального значення. Пункти обігріву слід забезпечити всім необхідним - опалювальними приладами, продуктами харчування, теплими речами та організувати надання першої медичної допомоги при переохолодженні та обморожені.
Окрім цього, вирішено організувати роботу пункту обігріву у КУ “Кремінське РТМО”, створити резерв медикаментів для надання першої медичної допомоги тощо.
З інших питань теж були прийняті протокольні рішення.