Прес-центр30 листопада 2017, 10:11

29 листопада пройшла нарада з питання стану профілактики та протидії дитячої злочинності у районі

За участі голови райдержадміністрації Наталі Чехути, голови районної ради Володимира Прокопенка, представників структурних підрозділів райдержадміністрації: служби у справах дітей, відділу освіти, центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, а також прокуратури, відділу Нацполіції, керівників навчальних закладів району 29 листопада пройшла нарада з питання стану профілактики та протидії дитячої злочинності у Кремінському районі. 
За інформацією правоохоронних органів, наразі в області спостерігається зростання злочинності серед неповнолітніх. Найбільшу питому вагу серед правопорушень займають крадіжки. Деякі правопорушення здійснені неповнолітніми в стані алкогольного сп`яніння. 
Однією із головних причин злочинності серед неповнолітніх є послаблення виховної роботи з боку батьків або опікунів. Багато злочинів скоєно дітьми, які виховуються в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах. Спостерігається зростання кількості випадків притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Все це і стало предметом для обговорення на розширеній нараді в райдержадміністрації. 
Так, присутні дійшли згоди щодо необхідності проведення ретельного аналізу з метою виявлення дітей, схильних до правопорушень та застосування індивідуального підходу до кожної дитини із залученням психологів та соціальних педагогів навчальних закладів. Слід активніше залучати таких дітей до позашкільної діяльності, адже всі належні умови в закладах освіти, культури для цього створені. 
Ще одним способом змінити ситуацію на краще є посилення взаємодії між службами району у роботі з батьками та особами, що їх замінюють, для запобігання фактів ухилення від виконання батьківських обов’язків та притягнення їх до відповідальності у разі необхідності.
Також на нараді прийнято рішення про продовження спільних профілактичних рейдів представників Кремінської райдержадміністрації та Кремінського відділу Національної поліції з метою забезпечення виконання рішень Кремінської районної ради від 26.05.2011 р. № 7/7 «Про заборону перебування у нічний час (після 22.00) у закладах дозвілля, громадського харчування, комп’ютерних та інтерактивних клубах, розважальних закладах, на вулицях та в інших громадських місцях дітей віком до 16 років» та рішення Кремінської районної ради від 26.05.2011 р. № 7/6 «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в магазинах та ларьках розташованих на території Кремінського району у нічний час з 22-00 години до 7-00 години».