Прес-центр1 жовтня 2020, 08:10

30 вересня Україна відзначає День усиновлення

Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості.
З метою забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї, в Україні швидкими темпами розвивається система усиновлення.
Усиновлювачі та наші співгромадяни, які взяли на виховання дітей у родину, заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.
Користуючись такою чудовою нагодою – відзначення Дня усиновлення – голова райдержадміністрації Олег Клименчуков, представники служби у справах дітей завітали 30 вересня до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які створені у районі. Окрім привітань, дітям передали іграшки та солодощі від обласної державної адміністрації.
У районі є 12 сімей усиновлювачів, в яких мешкають 13 усиновлених дітей. Також функціонує 4 прийомних сім’ї та 2 дитячих будинки сімейного типу. 80 дітей перебувають під опікою/піклуванням родичів.
Співробітниками Центру соціальних служб іграшки були передані і в родини опікунів та піклувальників.
До відома: на сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації перебуває 113 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Із них: 77 дітей влаштовані під опіку/піклування, 17 перебувають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.