Прес-центр13 липня 2017, 08:07

31 липня за підтримки Міністерства культури України стартує новий культурно-мистецький проект під назвою „Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну”.

Ініціатива проведення акції належить юній художниці з Покровська (Донецька область) Лілії Дорошенко. В минулому році Лілія стала автором проекту зі створення картини з пазлів „За мир і щастя в Україні”, яка була визнана національним рекордом як полотно, намальоване олійними фарбами найбільшою кількістю людей. Новий проект є продовженням попереднього. Він передбачає транспортування цієї картини, намальованої дітьми та дорослими, по всіх регіонах України. У кожному з 25 міст, куди приїде закріплена на автомобілі картина з пазлів, будуть проходити масштабні презентаційні заходи на центральних площах і вулицях. На свято будуть запрошені всі учасники створення пазлів своєї області. У художників буде можливість побачити цільну картину, до створення якої вони були причетні. За підсумками акції буде подано матеріал для реєстрації в Національному реєстрі Книги рекордів України.

Також в рамках акції планується проводити благодійні аукціони українських художників під девізом „Мистецтво лікує” та майстер-класи для всіх, хто хоче навчитися малювати.
Першим містом, куди з Покровська відправиться картина з пазлів „За мир і щастя в Україні”, стане Дніпро. Потім полотно кожного дня буде переїжджати до нового обласного центру. Передостаннім пунктом буде Сєвєродонецьк, а 24 серпня картина повернеться до Покровська. Там під час святкування Дня Незалежності України буде підбито підсумки акції та відзначено її учасників.

Організатори закликають усіх небайдужих взяти участь в акції, головною метою якої є показати світу, що всі дорослі і діти мають єдине бажання - жити в щасливій країні. За допомогою мистецтва, різних митців з усіх областей України відобразити красу та велич нашої держави, як доказ того, що у нас є чим пишатися, й що ми заслуговуємо на щасливе майбутнє.

Збір коштів для проведення акції проводить громадська організація «Ти не один». Телефон для довідок - 050-999-555-1 – Леонід Іванович Дорошенко.