Прес-центр31 серпня 2018, 17:08

3 вересня – точка відліку нового 2018-2019 навчального року.

Цього року близько 370 – ти кремінських першокласників підуть до Нової української школи, головна мета якої - створити новий освітній простір, що буде мотивувати школярів до пізнання світу в цікавій інтерактивній формі. 
Для всіх 19 – ти перших класів закладів загальної середньої освіти Кремінського району було придбано 15 багатофункціональних кольорових друкувальних пристроїв та ламінаторів. На ці цілі з районного бюджету витрачено 368 тис. грн. Крім того, заплановане придбання відповідної кількості комплектів одномісних парт і стільців. Першокласники безкоштовно отримають набори LEGO, які допоможуть дітям опановувати матеріал інтерактивно, цікаво та наочно. 
За інформацією відділу освіти Кремінської РДА, у новому навчальному році стартує дослідно-експериментальна робота регіонального рівня за темою «Технологія використання електронно-освітнього ігрового ресурсу Multimind в освітньому процесі початкової школи». Даний експеримент включає в себе унікальне програмне забезпечення у поєднанні з якісними дидактичними матеріалами, які забезпечать інноваційний сучасний досвід. До речі, Multimind використовується в державних та приватних дитячих садочках, школах, мовних і міжнародних освітніх закладах більше ніж у 37 країнах світу.
У Кремінському районі активно реалізується Регіональна цільова соціальна програма «Освіта Кремінщини» на 2017-2020 роки. 
З початку навчального року для дітей з особливими освітніми потребами у двох закладах загальної середньої освіти району працюватимуть чотири класи з інклюзивною формою навчання. 
У разі відповідної державної реєстрації, в районі працюватимуть два опорних ЗЗСО – ЗОШ №1 та Красноріченська школа.