Прес-центр4 липня 2018, 14:07

4 липня в Україні святкують День Національної поліції.

З нагоди свята сьогодні співробітників Кремінського відділу Національної поліції особисто привітали голова районної держадміністрації Наталя Чехута та заступник голови районної ради Борис Руденко.

Користуючись нагодою, вони вручили грамоти райдержадміністрації та районної ради кращим працівникам відділу за високопрофесійне виконання службових обов’язків.

Під час урочистостей, за представленням начальника Кремінського відділу поліції Тараса Симоненка, голова райдержадміністрації була відзначена медаллю «За гідність та патріотизм».

День Національної поліції України  - свято відносно молоде, відзначається щорічно 4 липня згідно з Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97.

До 2018 року зазначене свято відзначалося 4 серпня - у день підписання Президентом України Закону України «Про Національну поліцію».

Відповідно до нього, основними завданнями Нацполіції є реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.