Прес-центр14 липня 2020, 17:07

5 осіб отримали грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення

14 липня 2020 року голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та керівники підрозділів соціального напряму взяли участь в нараді, що відбулася в режимі відеоконференцзв’язку під головуванням Катерини Безгинської, заступника голови Луганської облдержадміністрації з питань реалізації Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На нараді були обговорені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» та строки освоєння в повному обсязі субвенції 2019 року.

Згідно інформації, наданої службою у справах дітей Кремінської райдержадміністрації, на квартирному обліку перебуває 24 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування. Відповідно до пункту 19 вищезазначеного Порядку право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації за власним вибором мають діти в порядку черговості взяття на квартирний облік.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 29.08.2019 № 683 був затверджений розподіл субвенції, відповідно до якого Кремінський район отримав 1761885 грн. (у т. ч. 691039 грн. – Красноріченська ОТГ). З огляду на розмір виділеної субвенції Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації на розгляд комісії було надано подання про виплату грошової компенсації на придбання житла п’яти особам (у т. ч. двом особам з Красноріченської ОТГ). Грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення отримали на свої спеціальні рахунки всі 5 осіб.

Двоє дітей - сиріт вже придбали житло шляхом укладання договору купівлі - продажу. Троє інших дітей - сиріт на даний час за допомогою районного центру соціальних служб для сім ҆ї, дітей та молоді Кремінської райдержадміністрації займаються пошуком житла, проводиться збір необхідних документів для укладання договору купівлі - продажу.