Прес-центр8 жовтня 2019, 09:10

7 жовтня в. о. голови райдержадміністрації підписано розпорядження «Про початок опалювального сезону 2019-2020 років».

Згідно з документом, міському, сільським головам, голові Красноріченської об’єднаної громади, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності рекомендовано розпочати опалювальний сезон та здійснити пуск тепла, гарячої води до навчальних, медичних, дитячих та інших закладів побутового і соціально – культурного призначення, а також житлового фонду, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує +8о С. Окрім цього, було рекомендовано взяти під особистий контроль роботу щодо втілення першочергових заходів з енергозбереження і зменшення споживання природного газу та електричної енергії підприємствами теплопостачання та водопровідно – каналізаційного господарства, скорочення заборгованості за спожиті енергоносії та забезпечити оплату їх поточного споживання.
Завдання були поставлені і перед іншими службами району. Так, фінансовому управлінню райдержадміністрації необхідно забезпечити в повному обсязі фінансування витрат бюджетних організацій на оплату енергоносіїв, управлінню соціального захисту населення - здійснювати призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду.
Начальнику Кремінської дільниці Сєвєродонецького управління з експлуатації газового господарства рекомендовано враховувати положення даного розпорядження при подачі газу на всі об’єкти теплопостачання.
Як повідомлялося раніше, рішенням Кремінської районної ради №32/17 від 24.05.2018 року була затверджена програма децентралізації системи теплопостачання міста. Згідно цієї програми з початку нового опалювального сезону всі багатоквартирні будинки були переведені на індивідуальне опалення. Жителям міста, які відносяться до соціально вразливих категорій осіб, районною радою надавалась цільова соціальна матеріальна допомога, на встановлення приладів індивідуального опалення.