Прес-центр9 серпня 2018, 14:08

9 серпня у Кремінській райдержадміністрації відбулось засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму

9 серпня у Кремінській райдержадміністрації відбулось засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі  та туризму  Луганської   облдержадміністрації, в якій взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, директор профільного Департаменту Сергій Медведчук, керівники  районів, ОТГ та міст області.

На  розгляд колегії були винесені такі питання: державні адміністрації як суб’єкти управління та упорядкування обліку юридичних осіб, діяльність центрів надання адміністративних послуг Луганської області: стан, проблеми, перспективи, а також залучення інвестицій у регіональний розвиток; пріоритети інвестиційної політики на місцях.

Останнє питання колегії  розглядалось у два етапи -  безпосередньо на колегії, а пізніше у форматі семінару-наради  з питань проектного менеджменту та стратегічного планування і  спільно з  Луганським відокремленим  підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Його учасники – спеціалісти управлінь економічного   розвитку райдержадміністрацій, ОТГ та міських рад.

В ході семінару пройшла презентація – захист інвестиційних програм територій та проектів  регіонального розвитку, які  подані на конкурсний відбір   для фінансування за рахунок ДФРР у 2019 році.

Як і попередні роки, Кремінський район активно працює над залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку, який розцінює як вагомий фінансовий ресурс для розвитку своєї території. Про це зазначила голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута, презентуючи перед колегами  проектну діяльність Кремінщини.  

Цього разу  акцент зроблено на комплексному  підході  під час розробки проектів і підвищення їх якості. Так, на конкурсний відбір було  подано 9 проектів на загальну суму близько 140 млн. грн., у т.ч. 4 проекти подані Кремінською міською радою на суму 21,5 млн. грн.

Проект «База відпочинку «Лісна поляна» - центр розвитку туризму. 2-й етап», вартістю  8,5 млн. грн.  є продовженням проекту,  який здійснюється у поточному році.

В рамках проекту планується провести реконструкцію їдальні з закупівлею обладнання, облаштування локальних очисних споруд, благоустрій території. Реалізація проектної пропозиції дасть можливість створити сучасні умови для відпочинку, а також працевлаштувати до 20 осіб на базі відпочинку «Лісна поляна» після виходу на повну потужність. Передбачається, що потужність об’єкту після реконструкції становитиме 80 осіб на добу.

Наступний проект - «Реконструкція будівель закладів охорони здоров’я первинної ланки Кремінського району» загальною вартістю 18,7 млн. грн.  Він передбачає капітальний ремонт Красноріченської та Новоастраханської амбулаторій загальної практики сімейної медицини з термо модернізацією будівель та заміною інженерних мереж.

Метою наступного проекту «Капітальний ремонт будівель КУ «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання» загальною вартістю  38,2 млн. грн. є надання якісного, сучасного медичного обслуговування та створення належних умов для лікування. Під час його реалізації планується капітальний ремонт будівель та відділень лікарні, придбання автомобільного транспорту, благоустрій території.

Також райдержадміністрацією розроблено проект підготовки будівлі та матеріально-технічної бази для організації профільної школи на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4. Загальна вартість проекту 14,2 млн. грн. За ці кошти  планується повести  капітальний ремонт та утеплення будівлі школи та закупівля обладнання для їдальні.

Кремінською міською радою подано 4 проекти на загальну суму 21,5 млн. грн. Проектами передбачається проведення реконструкції пл. Красна та проспекту Дружба в м. Кремінна, а також придбання автотранспорту для  збору відходів та санітарного очищення міста. Співфінансування по даним проектам з міського бюджету становить більш,  ніж 20%

Одним із перспективних проектів є комплексний проект «Капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія». Реалізація проекту дозволить створити заклад  міжрегіонального значення, що сприятиме забезпеченню державних гарантій в сфері оздоровлення та відпочинку дітей. Вартість проекту становить 41,5 млн. грн. На даний час закладу оздоровлення та відпочинку не є  конкурентоспроможним на ринку оздоровчих послуг області та потребує проведення реконструкції.