Прес-центр8 серпня 2018, 14:08

Аграрії району отримали державну допомогу

Аграрії району отримали державну допомогу

У поточному році аграрії Кремінського району згідно Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 130, отримали часткову компенсацію (25%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання на  загальну суму 680 тисяч гривень.

Крім того, на виконання іншої постанови - від 7 лютого 2018 року №107, що затверджує Порядок  використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, місцеві господарства отримали  дотацію за утримання корів у розмірі 114 тисяч 750 гривень.

Також надійшли виплати дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби фізичним особам на суму 94 тисячі гривень. Дотація перерахована згідно прийнятих заяв від громадян станом на 1 травня 2018 року. Нагадаємо, що документи для нарахування дотації приймаються органами місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські ради, об’єднані територіальні громади) протягом року, а нарахування відбувається  станом на 1 травня, 1  вересня та 1 грудня 2018 року.

До 1 грудня поточного року управляння агропромислового розвитку Кремінської райдержадміністрації продовжує прийом заяв від фізичних осіб на отримання дотації за доїльні установки. Наразі відповідно до розпорядження голови Луганської ОДА № 825 від 08.11.2017 року  по Кремінському району надано таку компенсацію за 3 установки індивідуального доїння.

За кожним із зазначених напрямків надання державної підтримки робота триває.