Прес-центр23 листопада 2018, 15:11

Акція в пам’ять про невинно убієнних дітей «Ти приніс мені яблуко» пройшла у Кремінній.

Цими днями в Україні відбуваються жалобні заходи у зв’язку із 85 – ми роковинами Голодомору 1932 – 1933 років. Тема геноциду 30 – х старанно замовчувалась десятиліттями. За часів незалежної України обізнаність широкого загалу про голодомор зрушилась з мертвої точки, але через сучасні політичні процеси в країні знову не отримала належного резонансу у нашому суспільстві. 
Тому, навіть через 85 – ть років істинні причини і наслідки великої трагедії нашого народу потребують на вивчення і розуміння сучасним поколінням. 
Первинною ланкою такого відновлення історичної пам’яті є, звісно, уроки історії та виховні години, дослідницька робота у загальноосвітніх навчальних закладах. 
Протягом цього тижня у школах району проходили тематичні заходи. Зокрема, у Кремінській школі – гімназії відбулась акція пам’яті невинно убієнних дітей «Ти приніс мені яблуко», в якій взяли участь діти від перших до 11 – го класу. 
У цьому ж навчальному закладі була організована виставка книг у інформаційно-бібліотечному центрі «Голод в Українi очима свiдкiв, мовою книг", інформаційна година "Голодомор не зламав» із стоп-кадром «Мої почуття після перегляду мультфiльму "Голодомор 1932-1933 рокiв», акція вшанування «Не дамо згасити свічку пам’яті» від лідерів учнівської країни СХІД та інше.