Прес-центр24 березня 2020, 11:03

Актуальна інформація щодо наявності засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції в аптечній мережі м. Кремінна

Актуальна інформація щодо наявності засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції в аптечній мережі м. Кремінна.

У зв’язку з великим попитом на медичні маски в період карантину, який запроваджено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215 (зі змінами), на даний час спостерігається дефіцит масок та  деяких видів дезінфікуючих засобів в аптечній торговельній мережі як в Кремінському районі, так і в інших регіонах країни.

Моніторинг місцевої аптечної мережі  станом на 24.03.2020  підтвердив відсутність масок у продажу.

Разом із тим необхідно відзначити, в аптеках є в наявності медичні марлеві відрізи різних розмірів, з яких за бажанням можна пошити маски багаторазового використання.

Рукавички є в асортименті лише в деяких аптечних закладах міста, зокрема, у «Віталі», аптеці «Рецептіка» за ціною від 2,80 – 4  грн. за пару.

Щодо дезінфікуючих засобів, то вони наявні у невеликій кількості та ще надходитимуть до мережі Центральної районної аптеки № 49, аптек «Акімов», «Добрі ліки». Також очікується надходження деззасобів до аптечного закладу «Глорія фарм».