Прес-центр3 вересня 2018, 10:09

Архівний відділ розпочав роботу над дослідницьким проектом зі збирання усної історії подій на Сході України.

Архівний відділ Кремінської райдержадміністрації розпочав роботу над дослідницьким проектом зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників та свідків подій на Сході України.

Запрошуємо учасників бойових дій та осіб, які були свідками подій в зоні АТО (за бажанням) для встановлення контактів, збору усних свідчень та проведення анкетування.  

Також Ви можете передати на державне зберігання документи, що відображають Вашу участь у бойових діях в зоні АТО з метою збереження важливих джерел з новітньої історії України.

Попередній перелік документів учасників АТО, які мають формуватися в фондах особового походження:

- автобіографічні документи, щоденники (автобіографії, спогади, щоденникові записи, особисті нотатки, записники тощо);

- документи службової діяльності (програми офіційних зустрічей, у яких брали участь учасники АТО та ін.);

- документи творчої діяльності (вірші, малюнки, ноти, літературні твори, доповіді чи виступи на офіційних заходах, зустрічах тощо);

- усні свідчення;

- кінодокументи (фільми, сюжети з новин, хронік, присвячених учасникам АТО тощо);

- фотодокументи, відео;

- документи увічнення пам’яті учасників АТО (спогади про них, відгуки побратимів, характеристики про їх службу, статті з відомостями про їх подвиг тощо).

За додатковою інформацією звертайтеся до архівного відділу за адресою: м. Кремінна, проспект Дружби, 14. Телефони для довідок: 0509479328, 0990186010.

 

Нагадаємо, що роботу над дослідницьким проектом започатковано Державним архівом Луганської області, з метою консолідації суспільства навколо захисту України, сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та молоді завдяки висвітленню інформації про героїчні вчинки та подвиги воїнів – учасників АТО.

Зібрані документи будуть описані у складі фондів особового походження та документальних колекцій, а також залучені до виставкових, науково-дослідницьких та видавничих проектів.