Прес-центр1 липня 2020, 11:07

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації відбулося 1 липня

Чергове, одинадцяте у поточному році, засідання комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації відбулося 1 липня
На засіданні прийнято рішення про надання статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 25 дітям, батьки яких звернулись до  служби у справах дітей Кремінської РДА.

Всього на сьогоднішній день Кремінською районною державною адміністрацією надано відповідний статус 1385 дітям. Всі вони зазнали психологічного насильства.

Також розглядались питання надання дозволу на прийняття в дар житлової квартири від імені малолітньої дитини, та два питання призначення опікунів над дітьми. В першому випадку дитина набула статус сироти після смерті матері, в даний час вона виховується в родині рідної сестри, яку призначено опікуном. У другому випадку дитина набула статус позбавленої батьківського піклування у зв’язку з наявністю у матері хвороби, яка перешкоджає виконанню нею батьківських обов’язків, опікуном призначено рідну бабусю.

Нагадаємо, що організація діяльності комісії забезпечується службою у справах дітей. Прийом громадян здійснюється щоденно у робочі часи райдержадміністрації.