Прес-центр29 грудня 2018, 09:12

Член Ради місцевого розвитку Кремінського району Андрій Сімонов про реконструкцію бази відпочинку «Лісова казка».

Як керівник громадської організації, я мав безпосередній стосунок до розробки перших стратегій розвитку Кремінщини. Можу сказати, що кожна з них розглядала і включала в себе в якості пріоритетного напрямку розвиток туристичної і рекреаційної сфери. Натомість, без більш – менш значних інвестицій в цю сферу, суттєвих зрушень не було. Підготовка районних програм без підкріплення їх фінансовим ресурсом не давала бажаного результату. 
Ситуація змінилась тоді, коли з’явилась можливість підготовки інвестиційних пропозицій за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. 
Виконання інвестиційної програми «База відпочинку «Лісна поляна» - центр розвитку туризму» надала змогу зміцнити існуючу матеріальну базу комунального підприємства «Оздоровчо-туристичний центр «Лісова казка» та створити нові умови для відпочинку.
Для виконання проекту, а саме реконструкції бази відпочинку «Лісна поляна», було профінансовано 3490,231 тис. грн., з яких кошти ДФРР – 3137,608 тис. грн., місцевий бюджет – 352,623 тис. грн.
У ході реалізації проекту створено значно комфортніші умови для відпочинку до 80 осіб одночасно, або більш ніж 3000 осіб на рік. 
Проектом перспективного плану розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки планується продовжити покращення матеріальної бази «Лісної поляни». Мова йде про реконструкцію їдальні з закупівлею обладнання, облаштування локальних очисних споруд, благоустрій території. Вартість проекту становить 10117,556 тис. грн.
Вважаю, що реалізація даного проекту повністю відповідає Стратегії розвитку Кремінського району на 2018-2020 роки та стане базисом для створення туристичного кластеру.