Прес-центр6 грудня 2017, 09:12

Члени районного товариства «Союз Чорнобиль» провели збори організації.

 5 грудня в райдержадміністрації пройшли збори районної організації «Союз Чорнобиль», в яких також взяли участь голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, представники центру надання первинної медико – санітарної допомоги, аптеки, управління соціального захисту населення та Пенсійного фонду.
На початку зустрічі голова громадської організації чорнобильців Анатолій Мельник пояснив: «Сьогодні ми зустрілися з вами для того, аби мати змогу обговорити наші болючі проблеми, поставити питання керівникам району, представникам служб, що тут запрошені та почути їх роз’яснення».
В ході зустрічі було розглянуто ряд актуальних питань щодо надання чорнобильцям пільг і компенсацій, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи», соціальний захист ліквідаторів, надання медичної допомоги, перерахування пенсій, відзначення Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС та інше. 
Усі питання, що піднімались на зустрічі ліквідаторами, були, як - то кажуть, почуті владою. Голова РДА надала декілька доручень Пенсійному фонду зробити додаткові роз’яснення щодо призначення пенсій певним громадянам.