Прес-центр25 травня 2018, 13:05

Цього разу юні художники Кремінщини побували на Буковині

Цього разу юні художники Кремінщини побували на Буковині.

З 12 по 22 травня 2018 року 20 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Рубіжного, Кремінної та Сватового – переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО-2» - у супроводі викладачів знову здійснили подорож до Західної України, цього разу до Чернівців.

У складі творчої делегації були вісім учнів Кремінської районної дитячої художньої школи та два викладачі.

Подорож, з метою арт-терапії дітей із зони АТО, організували Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Молодіжний Рух «Здорова Україна» та управління освіти Чернівецької міської ради.

Особисту вдячність юні художники Луганщини виловлюють начальнику управління освіти Чернівецької міської ради Сергію Мартинюку та методисту міського методичного центру закладів освіти Чернівецької міської ради Сільві Німіжан.

За час подорожі діти та дорослі відвідали безліч цікавих місць Чернівців: обласний художній музей, музей архітектури та побуту, Чернівецький національний університет ім. Федьковича, виставу в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської, зустрілися з учнями художньої школи ім. Миколи Івасюка,  побували на концерті фольклорного театру-студії «Гердан», взяли участь у міському заході до Дня вишиванки. Новим творчим досвідом стали майстер-класи з декупажу,  гончарства, китайської мови, вишивки та писанкарства.

Луганські діти привезли з собою виставку своїх художніх робіт «Україна очима дітей із зони АТО». Відкриття виставки відбулося в Чернівецький гімназії № 2.

Проживання делегації було організовано у Чернівецькому військово-спортивному ліцеї-інтернаті. Принагідно, діти та дорослі висловлюють вдячність начальнику ліцею полковнику Стукало Сергію Григоровичу, заступнику директора з виховної роботи   Шкіопу Ігорю Олексійовичу та працівникам навчального закладу за щирість та турботу!

Свої враження від Чернівців юні художники відобразили на пленері в роботах «Чернівці очима дітей із зони АТО».

 

За інформацією директора Кремінської  РДХШи Світлани Гарькавець.