29 травня 2019, 16:05

Децентралізацію опалення для населення та подальшу роботу комунального підприємства «Креміннатеплокомуненерго» обговорили на громадській раді.

29 травня відбулось чергове засідання громадської ради при Кремінській райдержадміністрації, в ході якого було розглянуто хід реалізації районної програми децентралізації опалення і, у зв’язку із цим, перспективи роботи районного комунального підприємства «Креміннатеплокомуненерго». 
Як відзначив директор підприємства Володимир Марунін, програма децентралізації була прийнята на сесії районної ради у минулому році і передбачала поетапну реалізацію. Один із цих етапів вже пройдений – це від’єднання від централізованого опалення жителів Красноріченської ОТГ. Після цього підприємство, фактично, втратило статус районного і обслуговує мешканців тільки Кремінної. Після зниження абонентів до критичної позначки – наразі це 534 квартири – постало питання доцільності і рентабельності діяльності підприємства при обслуговуванні фізичних осіб. Слід відзначити, що дозвіл на відключення від централізованого теплопостачання і встановлення індивідуального опалення надається міською радою безперешкодно. Тому і відбувається постійне зменшення кількості абонентів. 
У зв’язку із цим існують дві основні проблеми – в разі переходу «Креміннатеплокомуненерго» на обслуговування виключно бюджетних організацій треба встигнути провести всі необхідні роботи до початку опалювального сезону; друга – як бути із категорією малозабезпечених громадян, у яких відсутні кошти на встановлення «індивідуалки»? Як з’ясувалось, кількість таких людей міською радою не визначена. 
Тому першою рекомендацією громадської ради за підсумками розгляду даного питання стала пропозиція створити комісію районної ради за участі представників депутатського корпусу міської ради, представників райдержадміністрації. Основне завдання такої тимчасової комісії - визначення громадян вразливих категорій населення, які потребують на допомогу у встановлення індивідуального опалення. 
Також громадська рада при райдержадміністрації вирішила звернутись до одного з благодійних фондів, який співпрацює с міжнародними організаціями, стосовно можливості надання цільової благодійної допомоги громадянам цієї категорії.