Прес-центр15 лютого 2019, 15:02

Декілька важливих питань розглянуто на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС.

14 лютого в райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, де було розглянуто стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, посилення контролю за об’єктами підвищеної небезпеки, що підлягають обладнанню автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення, виконання Плану дій райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ організацій з підготовки до паводків, пропуску льодоходу та повені, затвердження Плану першочергових заходів і робіт, спрямованих на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019 рік.
За інформацією голови комісії, начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Андрія Павлова, на території Кремінського району та м. Кремінна на обліку знаходиться 35 захисних споруд цивільного захисту, з яких 30 - це протирадіаційні укриття та 5 сховищ. Наразі технічну інвентаризацію пройшли 19 споруд, що складає 54,3% від загальної кількості.
Тому на комісії прийнято рішення рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій – утримувачам (власникам) ЗСЦЗ передбачити у 2019 році кошти на проведення технічної інвентаризації споруд.