Прес-центр16 жовтня 2018, 16:10

День захисника України в навчальних закладах: урочисті лінійки, привітання воїнів – земляків, козацькі розваги.

День захисника - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня на Покрову Пресвятої Богородиці одночасно з Днем Українського козацтва та Днем створення УПА. У такі значущі для нашої держави свята у закладах освіти Кремінського району проходили різноманітні тематичні заходи.
Так, з 9 по 12 жовтня у Кремінській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 2 проходили заходи, метою яких є виховання української молоді в дусі військових традицій Українського народу, формування патріотичної свідомості, формування і розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України. Зокрема, учні 6 - х класів взяли участь у заході районної бібліотеки для дітей, де мали змогу поспілкуватися з нашим земляком, військовослужбовцем ЗСУ Олексієм Шевченком. 
12 жовтня вся шкільна громада Кремінської ЗОШ № 4 вишикувалась на урочисту лінійку "Воїни миру". Там прозвучала молитва за Україну, під час якої учні тримали в руках янголів як обереги для наших захисників. Також традиційно цього дня в школі проводився День народних символів "З Україною в серці", де кожен клас презентував свою локацію. Учні початкової школи розповідали про народні традиції, демонстрували мотанки, зроблені своїми руками на заняттях гуртка. 
До Дня Захисника України учні Кремінської школи-гімназії провели спільну акцію із Козьовським опорним освітнім закладом школою-ліцеєм імені Михайла Гаврилка при Львівському національному університеті імені Івана Франка «Діти, напишіть побажання воїнам на Прапорі України» та передали його військовослужбовцям із Львівщини, які дислокуються на Кремінщині. Протягом тижня гурти учнівської країни СХІД виготовляли листівки нашим захисникам, а в день свята, 14 жовтня, волонтерська команда «Кремінські лелеки» продовжила акцію «Діти, напишіть побажання воїнам на Прапорі України», про що приїхала знімати сюжет знімальна група «UA: суспільне мовлення» і «UA: культура» спеціально для реаліті - шоу «Відкривай Україну із Суспільним».
В опорному навчальному закладі «Красноріченський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» під гаслом «Разом з Україною мужніти, совістю і серцем їй служити» відбулися військово-спортивні змагання «Ми роду козацького діти». На годинах спілкування класні керівники нагадали учням етапи становлення української нації, імена Героїв-захисників, історію свята Покрови.
Вшанувати подвиг нескорених українців і висловити слова щирої вдячності людям, які захищали соборність і незалежність України в ХХ столітті й продовжують її відстоювати сьогодні, зібралися учні 7 класу в шкільному музеї. Класний керівник Олена Прошельцова розповіла учням про героїв АТО – випускників школи.
12 жовтня у Варварівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся традиційний святковий захід до Дня захисника України. В програмі заходу були: козацьке коло з конкурсами та козацькими розвагами, показовий виступ гуртка "Джура". 
У Новомикільській і Бараниківській загальноосвітніх школах проведена урочиста лінійка та інші тематичні заходи. 
Учні Житлівської школи виготовили привітальні листівки воїнам та урочисто привітали з цим святом односельчанку – Дарину Кіяшко, старшу бойову медичну сестру 52 - ї окремої механізованої бригади, яка в цей час знаходиться в відпустці. 
Протягом тижня діти переглядали фільми про війну на Донбасі. Найбільшу зацікавленість викликав документальний фільм «Кіборги Луганського аеропорту».