Прес-центр1 червня 2017, 13:06

День захисту дітей на Кремінщині розпочався святковими заходами.

Спочатку на площі Красній міста Кремінна зібрались учні та вчителі закладів освіти, що розташовані у районному центрі, а також всі бажаючі – дорослі та діти. 
 В ході церемонії відкриття дитячого свята керівники району – голова РДА Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко звернулись до дітей з теплими словами привітання. Голова РДА висловила впевненість, що в житті нема нічого кращого за щасливі дитячі очі. А голова районної ради запропонував в такий святковий день не забувати про тих, хто зараз знаходиться на ліній розмежування і ціною життя і здоров’я захищає мир на Луганщині. 
Оскільки зараз триває робота пришкільних таборів, керівники району передали представникам начальних закладів подарункові сертифікати на придбання спортивного приладдя. 
Після церемонії відкриття пройшов святковий концерт, підготовлений районним будинком культури. А далі діти мали змогу відвідати різні локації, організовані будинком дитячої творчості, районною художньої школою, районною бібліотекою для дітей і дорослих, газетою «Кремінщина», музикальною школою, районним центром зайнятості та інше. 
Діти мали змогу поспівати, потанцювати, помалювати, взяти участь у різноманітних конкурсах, створити карту України, посмакувати польовою кашею, частування якою організувало районне товариство Червоного Хреста, відвідати районний краєзнавчий музей та багато іншого і цікавого. Зокрема, Кремінським міськрайонним відділом ГУ ДСНС була проведена акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», в ході якої продемонстровано аварійно-рятувальну техніку та спеціальне обладнання, а також розповсюджені тематичні пам’ятки та листівки.