Прес-центр19 жовтня 2017, 13:10

Депутати районної ради затвердили нові тарифи на теплову енергію.

У зв’язку із зростанням ціни на газ майже на 3,5 тис. грн. за 1000 куб. м виникла необхідність перегляду тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для населення, бюджетних та інших установ.
Як відомо, дану послугу централізованого теплопостачання в районі надає комунальне підприємство «Креміннатеплокомуненерго». На даний час підприємством підписані договори на постачання газу та отримані номінації об’ємом 42 тис. куб. м газу на опалювальний сезон 2017/2018 року.
Наразі, підприємство має великий борг за газ, накопичений з минулих років в сумі 7 млн. 895 тис. грн., який не в змозі самостійно погасити у повному обсязі. Однією з умов при підписанні договорів на постачання газу, було затвердження графіку погашення заборгованості за газ, згідно якого підприємство зобов’язане сплачувати щомісячно постачальникам газу 119 тис. грн. У зв’язку із цим і виникла необхідність при розробці нових тарифів для бюджетних та інших установ встановити рівень рентабельності на рівні 15 % для бюджетних та 20 % для інших установ, за рахунок чого буде сплачуватися борг.
Через підвищення ціни на газ для вироблення тепла, перерахувало свої тарифи, які не змінювались з 2014 року, і приватне підприємство «Рубіжанський залізобетон». Воно надає послуги з опалення міських ЗОШ №1, №3, № 4, а також районної лікарні. В цьому випадку тарифи перераховано у бік зростання з рентабельністю 2 %. 
Всі необхідні розрахунки були надані до райдержадміністрації та Кремінської районної ради, пройшли обговорення у депутатських комісіях. Тому на пленарному засіданні сесії районної ради, що пройшло 19 жовтня, запропоновані тарифи було погоджено одностайно.