Прес-центр27 вересня 2017, 16:09

Деякі аспекти соціального захисту дітей обговорили в райдержадміністрації.

Нещодавно голова районної адміністрації Наталя Чехута спільно із начальником служби у справах дітей Кремінської РДА обговорили низку питань, пов’язаних із діяльністю служби. 
Зараз у Кремінському районі проживає трохи більше 6 тис. дітей, з яких на обліку служби у справах дітей перебуває 128 хлопчиків і дівчаток. Підопічні – це сироти та позбавлені батьківського піклування.
На даний час в Кремінському районі функціонує три прийомних сім'ї, в яких виховується п’ять прийомних дітей та один дитячий будинок сімейного типу, в якому перебуває шість дітей-вихованців. Враховуючи, що прийомна родина є пріоритетною форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, голова райдержадміністрації дала доручення службі активізуватись за цим напрямком роботи. 
За інформацією Антона Іваника, на обліку служби також перебуває 23 дитини, які опинились у складних життєвих обставинах. З початку року всі ці діти були відвідані спеціалістами служби, районного ЦСССДМ та Кремінського відділу поліції. 
Крім того, службою здійснюється організаційна підготовка засідань комісії з питань захисту прав дитини Кремінської РДА. З початку року відбулось 8 таких засідань, на яких були розглянуті наступні питання: вчинення правочинів щодо майнових прав, неналежне виконання батьківських обов’язків, призначення/зняття опіки/піклування розпорядженнями голови РДА, влаштування дітей до інтернатних закладів, визначення місця проживання малолітньої дитини та затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей.