Прес-центр4 травня 2018, 09:05

Деякі питання у сфері надання житлово – комунальних послуг мешканцям району обговорили на громадській раді.

Деякі питання у сфері надання житлово – комунальних послуг мешканцям району обговорили на громадській раді.

3 травня пройшло чергове засідання громадської ради при Кремінській райдержадміністрації. На ньому були  розглянуті два питання: децентралізація системи опалення житлового фонду, що обслуговується районним комунальним підприємством «Креміннатеплокомуненерго», та організація роздільного збору сміття.

Ще одне питання було заплановане до розгляду – це створення ОСББ та діяльність керуючої кампанії з надання послуг з утримання житлових багатоквартирних будинків м. Кремінна ТОВ «Анвіра – ТЕКС».  Проте, було вирішено його не розглядати, оскільки на зустріч з громадськістю представники згаданого підприємства не прибули, як і не було представників міської ради. Зрештою, і громадська рада не була готова до повноцінного розгляду цієї проблематики, оскільки в засіданні не взяв участь заступник голови ГР, який, власне, і  готував дане питання.  Деяку інформацію по  «Анвірі – ТЕКС» надали директор «КТВ – ПЛЮС» Вікторія Матвєєва та член громадської ради при міській раді Наталія Вітко. Проте, питання, що виникли у присутніх залишились без відповідей. Будемо сподіватись, що діалог споживачів послуг і їх надавачів розпочнеться, хай і в іншому форматі. До – речі, на засіданні була озвучена пропозиція – скоріше створювати ОСББ, тоді жителі такого будинку зможуть самостійно, на конкурентній основі обрати, хто їм буде надавати послуги замість колишнього ЖЕКу.

Що стосується децентралізації опалення багатоквартирних будинків, то тут вся вичерпна інформація була надана головою райдержадміністрації Наталею Чехутою та  керівником КП «Креміннатеплокомуненерго» Володимиром Маруніним. Питання посадовцям ставились,   в тому  числі, і представниками місцевих ЗМІ, оскільки тема вже певний час є резонансною.  

Зокрема, Володимир Марунін повідомив, що наразі розроблений проект районної програми, реалізація якої розрахована на три роки. Проектом передбачено переведення індивідуальних споживачів на автономне опалення, а «Креміннатеплокомуненерго»  буде продовжувати працювати з бюджетними організаціями, в яких  проплата за спожите тепло є обов’язковим своєчасним платежем. Це дасть змогу погасити значну заборгованість за спожитий газ, а, отже, вчасно отримати необхідні номінації в наступні опалювальні сезони,  та відкоригувати тариф, який  буде встановлено з урахуванням реального рівня втрат.  

В принципі, на громадській раді до планів з децентралізації опалення поставились із розумінням. Запропонували – продовжувати таку роз’яснювальну роботу із мешканцями 725 квартир, що залишились поки що на обслуговуванні КП «Креміннатеплокомуненерго».

По третьому питанню – організація роздільного збору сміття – з перших слів головного спеціаліста відділу ЖКГ райдержадміністрації Надії Ременяко стало зрозуміло, що ця робота в районі знаходиться, практично, на відправній точці. Тому інформацію взяли до відома. Натомість згадали про необхідність  наводити спільними зусиллями лад   біля домівок, у лісі, у місцях масового перебування та відпочинку, в т. ч. на берегах річки Красної.