Прес-центр3 червня 2020, 15:06

Дівчинка, що стала об’єктом домашнього насильства, наразі перебуває у місцевому лікувальному закладі

Дівчинка, що стала об’єктом домашнього насильства, наразі перебуває у місцевому лікувальному закладі.

Неповнолітньою мешканкою  міста Кремінна на цей час опікується спеціалісти служби у справах дітей Кремінської РДА та ювенальні поліцейські Кремінського відділу Національної поліції, які влаштували дівчинку  до лікарні для медичного обстеження відразу після виявлення факту домашнього насилля.

На даний час життю та здоров’ю дитини нічого не загрожує.

За інформацією обласного управління Нацполіції, за фактом незаконного позбавлення волі неповнолітньої відкрито кримінальне провадження за ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Проводиться досудове слідство.

Відомо, що 1 червня до Кремінського відділу поліції̈ зателефонував місцевий̆ мешканець та розповів, що до нього приповзла 14-річна сусідка з ланцюгом на ногах та попросила допомоги. На місці події було встановлено, що  дівчина добу перебувала з ланцюгом на ногах, які їй одягла її власна 44-річна матір у «виховних» цілях.

Постановою слідчого відділу поліції начальника служби у справах дітей призначено представником неповнолітньої  дитини на період проведення досудового слідства.  

Хочемо нагадати, що у випадку виявлення домашнього насильства негайно телефонуйте на спецлінію поліції 102, у службу у справах дітей Кремінської райдержадміністрації:  3-17-38 або до Кремінського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:  2-16-01.