Прес-центр11 жовтня 2019, 15:10

Для школярів міста проведені тренінги «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми з метою консолідації зусиль задля підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.
Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обман, шантажу чи уразливого стану особи.
У рамках заходів до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми управлінням соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації із залученням структур - партнерів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, були проведені зустрічі з учнями 7-11 класів загальноосвітніх шкіл міста.
Начальником відділу з питань праці Тетяною Осипенко, головним спеціалістом відділу з питань праці УСЗН Анжелою Басараб, за участю методиста районного методичного кабінету Наталі Богомолової, старшого інспектора ювенальної превенції місцевого підрозділу Національної поліції Світлани Шпоті проведені тренінги програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Школярам розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми експлуатації дитячої праці, можливі наслідки та заходи безпеки в повсякденному житті, плани особистої безпеки.
Під час заходу фахівці звернули увагу на питання: актуальні дані по торгівлі українцями; поточні загрози, пов'язані з торгівлею людьми; що робити, якщо потрапив у біду; профілактика торгівлі людьми в Україні.
Для закріплення інформації із школярами була проведена гра «Ліза та її друзі подорожують світом». Учні навіть зателефонували на «гарячу лінію 527», де відбулася розмова з оператором національної гарячої лінії торгівлі людьми та консультування мігрантів.
Також дітям роздали інформаційні буклети.