Прес-центр17 вересня 2018, 14:09

Днями відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На засіданні начальник служби у справах дітей Антон Іваник зазначив, що станом на 14 вересня на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 23 дитини, які опинились у складних життєвих обставинах. З них всі 23 перебувають у сім’ях, де батьки, або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконаннябатьківських обов’язків. Службою у справах дітей постійно ведеться профілактична робота щодо жорстокого поводження над дитиною. Крім того, 19-ти дітям надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Заступник директора центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталя Єрьоменко розповіла про роботу центру. Мова йде про виїзди у віддалені населені пункти району, моніторинг, індивідуальні та групові консультації особам, які постраждали від гендерно – обумовленого насильства тощо. За звітний період здійснено 87 виїздів, охоплено 33 населених пункти району, виявлено 284 клієнти, яким надано 1148 послуг. В рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільний консультативний пункт соціальної роботи» спеціалістами центру здійснено 23 виїзди по території, проведено 43 консультування щодо профілактики домашнього насилля та ведення здорового способу життя. З метою попередження жорстокого поводження з дітьми відвідані 28 опікунських сімей та 3 прийомні сім’ї.
Сектором превенції відділу поліції здійснюється робота, направлена на попередження фактів вчинення насильства в сім’ї та негайне реагування на такі факти з обов’язковим притягненням винних осіб до відповідальності. Так, було виявлено 19 фактів вчинення домашнього насильства. Вказаних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності та поставлено на профілактичний облік для здійснення з ними превентивної роботи. Шість осіб, котрі виправили свою поведінку в побуті та протягом року не вчиняли більше сімейного насильства, були зняті з обліку. 
У вересні – жовтні відділом освіти спільно із службою у справах дітей проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».
За результатами обміну інформацією, її обговорення, головою координаційної ради, заступником голови райдержадміністрації Ларисою Махурою надані відповідні доручення службам, які опікуються такими важливими наразі питаннями.