Прес-центр25 липня 2018, 16:07

До 1030 – річчя хрещення Київської Русі – України в центральній районній бібліотеці пройшла тематична зустріч

До  1030 – річчя хрещення Київської Русі – України в центральній районній бібліотеці пройшла тематична зустріч.

Саме в ці дні в Україні проходять релігійні, просвітницькі, культурні заходи, приурочені до відзначення 1030 – річчя хрещення Київської Русі – України.  

Утвердження християнства - тривалий складний процес, що розтягнувся у часі на багато століть нашої ери, пройшовши у своєму розвитку кілька важливих стадій. Значення  цієї події досить складно оцінити у повному обсязі. Тому присутні і не намагались зробити це у рамках проведеного заходу, зосередившись лише на певних аспектах.  

Про значення християнства для духовного розвиту українців розповів клірик Кремінського Свято – Сергіївського чоловічого монастиря УПЦ о. Іоанн (Сердюк). Також він закликав  до того, щоб приналежність до християнства не була тільки  неусвідомленим сприйняттям традицій,   натомість кожен повинен дбати про свій духовний розвиток.

Завідувач сектору інформаційно – аналітичної роботи апарату райдержадміністрації Ірина Драньова підготувала інформацію про пам’ятки архітектури релігійного значення, розташовані на Кремінщині.

Депутат районної ради, історик за фахом, Людмила Підтинна навела  історичні факти про хрещення Русі – України князем Володимиром.

Як не дивно, присутні ставили багато питань. Правда, в основному вони стосувались сучасної релігійної ситуації в нашій державі.

Наприкінці заходу отець Іоанн нагадав, що кожної служби в храмах відбуваються молебні за мир в Україні.