Прес-центр23 квітня 2019, 16:04

До Дня пам’яті і примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Кремінському районі пройдуть меморіальні, урочисті, просвітницькі та патріотичні заходи.

Головою Кремінської райдержадміністрації Наталею Чехутою затверджено районний план заходів з відзначення у 2019 році Дня пам’яті і примирення (8 травня) та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня). 
8 травня біля Меморіалу Слави у м. Кремінна пройде мітинг – реквієм та літія за загиблими у Другій світовій війні. Пізніше в ході щорічного марафону Пам’яті живі квіти ляжуть на плити 9 – ти братських могил, що знаходяться у районі. 
До 5 травня міською, селищною, сільськими радами будуть впорядковані меморіали, пам’ятники, військові поховання жертв війни. 
Керівництво району спільно із громадськістю, перш за все, представниками ветеранських організацій, запланувало відвідати за місцем проживання учасників бойових дій. Наразі в районі їх лишилось 15 осіб. 
Різнопланові тематичні заходи будуть проходити у школах, закладах культури. 
Урочистий захід, присвячений 74 – й річниці перемоги над нацизмом у 
Другій світовій війні, покладання гірлянди Слави та святковий концерт відбудуться о 10 – й годині ранку 9 травня на площі Красній міста Кремінна. 
Для заходів, приурочених до цих дат, використовується символ – червоний мак. Стилізовані червони маки з паперу або тканини розміщуються на одязі на лівій стороні грудей – на знак того, що мільйони українців, які протистояли нацизму або стали його жертвами, залишаться назавжди в наших в наших серцях і в нашій пам’яті.