Прес-центр15 березня 2019, 13:03

До Дня українського добровольця в закладах освіти району пройшла низка тематичних заходів.

До Дня українського добровольця в закладах освіти району планувалось проведення загальношкільних лінійок, патріотичних уроків, тематичних заходів, виховних бесід, годин спілкування «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця». Учні взяли участь у тематичних флешмобах, культурно-мистецьких заходах, вечорах патріотичної поезії «Герої нескореної Батьківщини». У бібліотеках закладів освіти організовані тематичні книжкові та фотовиставки. Для учнівської молоді було організовано перегляд документальних фільмів, експозицій документів у закладах освіти, присвячених хроніці подій на Майдані, створенню Національної Гвардії України, участі представників добровольчих формувань в АТО/ООС. У закладах проводились зустрічі з учасниками добровольчих формувань, військовослужбовців, ветеранів АТО.
Так у Кремінській школі-гімназії пройшов квесті - спочатку учнівська молодь прослухала радіо лінійку із інформацією про цей день та історію становлення добровольства в Україні, почули розповіді про відомих добровольців, у тому числі батьків і побратимів Кремінської школи-гімназії, а потім отримали запитання, на які потрібно було знайти відповіді. Гімназисти почули історії командира добровольчого батальйону «Луганськ-1» Артема Вітка, згадку про побратима Василя Музику та інших.
У Кремінській школі № 4 для учнів старших класів проведений тематичний захід «Сторінками журналу історії». На захід був запрошений випускник школи Денис Роменський, військовослужбовець 53-ї бригади окремої механізованої бригади, який у Збройних Силах України з 2016 року. Він був учасником антитерористичної операції в м. Константинівці, м. Бахмуті, на Світлодарській дузі. На цей час працює в Рубіжансько-Кремінському ОМВК.
Учні Кудряшівської школи в цей день зустрілись із військовослужбовцями, які наразі проходять службу у Збройних Силах України.
Заходи пройшли і в інших закладах освіти району. Загалом протягом тижня до Дня українського добровольця проведено 53 тематичних заходи за участю понад 2 тисячі учасників.