Прес-центр1 лютого 2018, 08:02

До Дня визволення Кремінщини у навчальних закладах району пройшов цикл заходів

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, із тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над нацизмом.

31 січня є  пам'ятним днем для всіх кремінян - День визволення рідного міста та району. З цієї нагоди в закладах освіти відбулися заходи з національно-патріотичного виховання. Метою проведених заходів було формування свідомого ставлення  до героїчної історії рідного краю, виховання почуття поваги до людей, які віддали своє життя заради миру  для майбутніх поколінь в роки Другої світової війни.

У шкільній бібліотеці Кремінської загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №1 пройшов урок пам’яті  та тематична виставка. Класні керівники провели виховні години на тему « Ми пам’ятаємо ваш подвиг, герої!».

До 75-річчя визволення Кремінщини від нацистських загарбників творча група учнів 8-А класу Кремінської школи-гімназії, вивчивши краєзнавчі джерела, зокрема книжку С.Омельченка «Кремінщина: минуле й сьогодення», підготувала інформаційну хвилинку для гімназистів усіх класів. Учні ознайомилися із подіями, які призвели до визволення Кремінщини, і фотофактами із далекого 1944-ого року, пошанували героїв воєнного часу, погортали історичну літературу, згадали про своїх прадідусів і прабабусь. Делегація учнів 8-А і 8-Б класу взяла участь у районних заходах у музичній школі та покладанні квітів до могили захисників.

Загальношкільна лінійка у Кремінській ЗОШ № 4 була присвячена тим героїчним подіям, які відбулися 75 років тому. На завершення лінійки учні початкових класів звернулися до всіх з побажаннями миру.

Протягом тижня учні 5-11 класів ЗОШ № 4 готували презентацію для заочної мандрівки місцями бойової слави Кремінщини. З матеріалами презентацій учні ознайомилися 31 січня. Було представлено фото й історичні довідки на 10 памятних знаків; 4-  пам’ятника воїнам; 3- індивідуальні  могили; 1- пам’ятна дошка;  9 братських могил.

У Варварівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів були проведені класні години та музейні уроки, присвячені 75-ій річниці визволення Кремінщини від нацистських окупантів: "Подвигу жити в віках", "Пам'ятаймо  подвиги земляків". У шкільній бібліотеці було підготовлено виставку літератури, присвяченої  цій даті.  

У НВК "Кремінська ЗОШ №3-ДНЗ" 31.01.2018 р. пройшла лінійка до Дня визволення Кремінщини від нацистських окупантів. Учням школи розповіли історію визволення рідного краю, а також про величезні втрати Кремінщини під час Другої світової війни. Всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

У Бараниківській ЗОШ І-ІІІ відбувся конкурс малюнків «Хто загинув за Кремінщину, буде жити у віках!», оформлений інформаційний стенд «Визволителям Кремінщини -  Слава! », у шкільній  бібліотеці функціонувала літературна виставка «Навічно в пам’яті народній ».

Для вихованців Будинку дитячої  творчості Кремінської районної ради була проведена  година спілкування «Пам’ятати, щоб жити», яка доповнилась екскурсією до КУ «Кремінський районний краєзнавчий музей». Уважно слухаючи директора музею Єжову Людмилу Олександрівну та розглядаючи експонати музею, діти поглибили знання про свою маленьку Батьківщину, героїчний подвиг кремінян у роки Другої світової війни.

Також, традиційно, до Дня визволення Кремінщини від німецько-фашистських загарбників, в Новокраснянській школи проходить турнір з шашок під назвою за кубок “Дружби”. В ньому беруть участь учні школи, які попередньо стали переможцями в шкільному турнірі з шашок, та члени ветеранської організації.