Прес-центр13 жовтня 2020, 13:10

До Дня захисника України у Кремінній пройшов урочистий захід

До Дня захисника України у Кремінній пройшов  урочистий захід.

Згідно указу Президента України, шостий  рік поспіль 14 жовтня  наша держава відзначає  одне з головних своїх  свят. В цей день прийнято вшановувати учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, ветеранів Другої світової війни,  військовослужбовців, воїнів запасу,  волонтерів. У більш широкому розумінні – це свято кожного, хто в той чи інший час віддавав і продовжує віддавати свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої Батьківщини.

В ході урочистого заходу голова районної ради Володимир Прокопенко та в. о. голови райдержадміністрації Тетяна Улибіна привітали шановне зібрання зі святом та  відзначили, що захисниками є мужні чоловіки і жінки різних професій, які у своїй сфері відповідальності докладають зусиль  задля того, щоб наше життя було мирним і безпечним. Бути захисником – це найвища мотивація для справжніх героїв.   

За високий професіоналізм, відданість справі, героїзм і мужність, виявлені  під час ліквідації надзвичайних ситуацій,  вагомий особистий внесок у захист територіальної цілісності, забезпечення безпеки наших громадян, у  розвиток сучасної системи військово – патріотичного виховання молоді та з нагоди відзначення Дня захисника України Грамотою Кремінської районної державної адміністрації та Кремінської районної ради були нагороджені рятувальники району, представники силових структур, лісгоспу, учасники проведення АТО, вчителі шкіл району.

Захід проходив в алеї Пам’яті Героїв України, де в 2014 році були висаджені кущі калини. Сьогодні цю традицію продовжили, і біля пам’ятного знаку з’явились ще декілька кущиків.

Загиблих за України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим під час проведення антитерористичної операції на сході України, та до Меморіалу Слави кремінянам, загиблим у роки Другої світової війни.