Прес-центр11 липня 2018, 15:07

До питання захисту прав споживачів.

Останнім часом до Кремінської райдержадміністрації надходять звернення мешканців м. Кремінна та району із скаргами на роботу фізичної особи - підприємця П, який займається виготовленням та встановленням гранітних пам’ятників. Згаданий підприємець зареєстрований на території міста Рубіжне, але має торговельній об’єкт у Кремінній. 
Зі звернень заявників відомо, що між ними та ФОП у 2017 році були укладені договори на виготовлення та встановлення гранітних пам’ятників, за якими сплачені відповідні кошти. Кінцеві строки виготовлення та встановлення пам’ятників визначені навесні 2018 року. Натомість, даний підприємець, отримавши гроші від замовників, не виконує умови договорів. 
Наразі до Кремінської райдержадміністрації з цим питанням звернулося шість мешканців району. У зв’язку із чим РДА направила лист до Кремінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області щодо ознак правопорушення в діях фізичної особи-підприємця, відповідальність за яке передбачено ст. 190 ККУ.
Принагідно, Кремінська РДА звертається до мешканців району, між яким вже укладені договори з підприємцем П, у разі невиконання ним умов договору звертатися до управління економічного розвитку райдержадміністрації з метою спільного вирішення проблеми згідно Закону України «Про захист прав споживача».